Istoric Fondatori

Huși: Invitație la întâlnirea națională de toamnă a terezinelor

Biserica "Sfântul Anton de Padova" din Huși va găzdui întâlnirea națională de toamnă a terezinelor pe parcursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie 2011, cu tema: "Iată-mă, trimite-mă!".

Întâlnirea va debuta, la ora 9, cu salutul și întâlnirea terezinelor cu Maria Tereza, directoarea generală a institutului, și pr.George Paștiu, asistentul spiritual de la Lugano (Elveția).

Împreună vom recita Laudele, după care vor urma reflecțiile asistentului despre pr. Guanella și Mons. Bacciarini.

Lansarea numărului 20 al revistei "Calea cea mică" va fi prezentată de Teodora Pantazi.

La ora 11.00, va fi celebrată sfânta Liturghie pontificală, prezidată de PS Aurel Percă, având alături pr. Anton Despinescu, spiritualul terezinelor din Iași, precum și alți preoți din Dieceza de Iași.

În timpul sfintei Liturghii, opt terezine vor depune primul angajament, șase terezine vor depune voturile de sărăcie, castitate și de ascultare și se vor reînnoi voturile anuale.

Întâlnirea va continua cu o agapă veselă.

Anunțăm lansarea sitului terezinelor din România, cu adresa: www.terezine.ro.

Acesta cuprinde date istorice despre Institutul Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", date despre fondatori (venerabilul Aurelio Bacciarini și Maria Motta), o prezentare a patroanei institutului, constituțiile institutului, evenimente din viața terezinelor, albume foto, date despre terezinele din România, numerele online ale revistei "Calea cea mică", o mică bibliotecă în care sunt câteva cărți publicate de unele dintre terezine, nelipsind datele de contact și statistici.

Teodora Pantazi

Evenimente
afișări