Istoric Fondatori

Bacău: Adventul anului liturgic 2011-2012

În acest timp de așteptare și de întâlnire cu Domnul care vine ca Mântuitor al tuturor oamenilor, Biserica își înalță glasul și strigă: Vino, Doamne! O spune în toate limbile și o cântă în aramaică, limba vorbită de Isus: Marana Tha!

Speranța omului este speranța mântuirii, a eliberării de orice rău. Printre relele timpului nostru se află și disperarea, depresia, angoasa. Speranța învinge aceste rele și ne dă curaj; ea ne întărește, ne pregătește pentru rugăciune, pentru cântec, pentru a depăși situațiile pesimiste. Sfântul Augustin ne îndeamnă: "Nădăjduiește, roagă-te, cântă și înaintează".

În acest spirit, acum, la început de drum, la inițiativa părintelui Isidor Dâscă, decan de Bacău, în orașul nostru a avut loc un concert de muzică religioasă la care au participat toate corurile din Bacău și corul din Nicolae Bălcescu. A fost un prilej minunat de a trăi adânc timpul Adventului pentru a ne reînnoi speranța și a-l primi în inimă pe Cel care se naște la Betleem. Corurile reunite din Bacău și-au înălțat glasul spre Domnul care ne îndeamnă în această primă duminică din Advent: "Vegheați!"

Din acest mare cor fac parte și șapte terezine.

"Voi ceruri vă-ndurați
Pe Cel promis ni-l dați
Pe Fiul Tatălui de sus
Pe-al nostru Domn Isus"

Bacău, 27 noiembrie 2011

Elena Matei

Evenimente
afișări