Istoric Fondatori

Alături de sfânta Tereza, călătoare în Țara Sfântă

Într-o zi frumoasă de august 2012 am plecat la drum, în pelerinaj prin Țara Sfântă împreună cu patroana noastră și buna mea prietenă, sfânta Tereza a Pruncului Isus.

O mică Tereza, eu știu că nu ai fost niciodată în această țară sfântă, dar pe urmele lui Isus ai pășit în fiecare zi, ai respirat împreună cu Isus, ai mirosit parfumul florilor din Israel și ai călătorit toată viața cu gândul pe aceste meleaguri pline de istorie și de spiritualitate maximă!

Ce minunat e atunci când brațele Mirelui te poartă cu dragoste prin toată lumea!

O, Isuse, cât de minunate sunt căile tale! Nici nu pot să cred că în acest an mi-am împlinit cel mai intens vis! Am visat, m-am rugat, am așteptat și am înțeles că "iubirea cuprinde toate vocațiile". Cât de minunată e bunătatea ta, Doamne!

Emoțiile și lacrimile abia le mai puteam ține pe tot parcursul pelerinajului. Oare pot să calc și eu pe urmele lui Isus, ale Mariei și ale apostolilor? Alături de Tereza totul a fost ușor: urcușul și scările. Tinerețea ei mi-a dat aripi.

Am urcat cu emoție pe muntele Tabor și am rostit fericirile pe muntele cu același nume, iar Fecioara Maria m-a întâmpinat cu bucurie pe muntele Carmel. Am simțit soarele dogoritor al deșertului și m-am plimbat cu cămila, am atins peștișorii din Iordan, iar fiecare picătură de apă căzută pe cap mi-a reamintit de botezul meu; am simțit valurile line ale mării Genazaret, m-am scăldat plină de entuziasm în marea Moartă. M-am rugat în Biserica nașterii, la Betleem și la Mormântul lui Isus, din Ierusalim, am plâns împreună cu Tereza pe Calvar, am cântat "Cristos a înviat!" la locul Înălțării, în grădina Ghetsimani și deseori mi se oprea respirația la vederea urmelor pe care le-a lăsat înscrise adânc și pentru totdeauna Mântuitorul nostru. "Mari și minunate sunt lucrările tale, Doamne!", spune psalmistul.

Duhul Sfânt mi-a dat harul de a înțelege iubirea și bucuria adevărată.

"O, cât de frumoasă este calea iubirii!"- mi-a spus sfânta Tereza.

Venită acasă cu o inimă plină de haruri și cu o mie de zâmbete care așteaptă să fie împărțite tuturor celor de lângă mine am auzit o voce caldă și blândă care mi-a șoptit că trebuie să-mi îndeplinesc vocația.

Isuse bun și drag, tu mă trimiți ca vestitoare a Evangheliei și a locurilor sfinte! Ce îndurător și milostiv ai fost mereu cu mine!

"Vai mie dacă nu voi vesti evanghelia" (1Cor 9,17). Da. Nu voi înceta niciodată să te laud, Doamne, să te iubesc și să spun tuturor trăirile și bucuria de a te întâlni la fiecare pas împreună cu Fecioara Maria și nu de puține ori alături de apostoli!

Mulțumesc pentru că am simțit o așa de mare și adevărată fericire, o împlinire care nu cunoaște acum nici vorbe, nici fapte, ci doar infinită iubire și umilință. Acum voi spune împreună cu sfânta mea prietenă, Tereza: "Numai dragostea îmi poate dilata inima. O, Isuse, de când această plăcută flacără se consumă, alerg cu bucurie pe calea poruncii tale celei noi... Vreau să alerg așa până în ziua fericită când, unindu-mă cu mulțimea fecioarelor, te voi putea urma în spațiile infinite, intonând cântecul tău cel nou care trebuie să fie acela al iubirii" (Ms. C, 16r).

Rămâi cu noi, Isuse, și binecuvântează cu harul tău pe toate terezinele!

Teodora (Iași)

(Pelerinajul s-a desfășurat în perioada 26 august - 4 septembrie 2012)

* * *

Album foto: 26 august - 4 septembrie 2012: Alături de sfânta Tereza, călătoare în Țara Sfântă

Evenimente
afișări