Istoric Fondatori

Cacica: Mereu împreună cu Fecioara Maria

În ziua de 7 octombrie 2012, un grup de terezine din Bacău, Iași și Huși au răspuns "prezent" la invitația pr. Alois Fechet, care a coordonat pelerinajul diecezan al persoanelor consacrate la sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica, pelerinaj propus de Comisia Comisia Diecezană pentru Viața Consacrată a Diecezei de Iași, și au participat cu bucurie la tot programul anunțat.

La ora 10 s-a plecat pe jos, din locul stabilit spre sanctuar, alături de celelalte persoane consacrate și împreună am recitat Rozariul până la sanctuar. Aici am fost întâmpinați de pr. Romuald Bulai, rectorul bazilicii minor, și ne-a salutat de bun-venit.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Ieronim Budulai însoțit de aproximativ 30 de preoți. La predică părintele a evidențiat rolul și locul sfântului Rozariu în viața creștinului și mai ales puterea pe care o dă fiecăruia, dar în special vieții consacrate.

După prânz, pr. dr. Iosif Bisoc, OFMConv. a ținut o conferință: "În arena credinței: o chemare la o viață total consacrată".

Prin cuvântul său, ne-a amintit că Dumnezeu ne-a dat trei daruri: timpul, libertatea și credința. Zi de zi avem libertatea de trăi credința noastră și la sfârșit să devenim niște învingători. Persoanele consacrate trebuie să se mântuiască, iar sursa noastră este Isus Cristos prin ajutorul Duhului Sfânt.

De aceea, trebuie să construim vocația noastră, printr-o continuă creștere în credință care să ducă la desăvârșire, pentru că numai prin credință vom ajunge la mântuire.

Anul Credinței trebuie să fie pentru noi un an de suflet, un an de creștere, un an în care să recitim Catehismul Bisericii Catolice, Conciliul Vatican II și mai ales Sfânta Scriptură. Sfântul apostol Petru se întreba: "Dar unde să mergem Doamne? Numai tu ai cuvintele vieții veșnice".

Deci arena credinței în acest An al Credinței este un teren imens de iubire, pentru ca să fim niște buni alergători și mai ales învingători.

Pr. Alois Fechet ne-a vorbit apoi despre spiritualitatea episcopului martir Anton Durcovici, precum și de necesitatea rugăciunilor noastre pentru ca în curând să fie ridicat la cinstea altarelor.

După o scurtă adorație și binecuvântare cu sfântul sacrament, la ora 16 s-a încheiat pelerinajul. Fiecare dintre noi ne-am îndreptat spre casă mai bogate spiritual și meditând misterele de lumină în această zi minunată a sfântului Rozariu.

Mulțumim lui Dumnezeu, sfintei Fecioare Maria, sfintei Tereza a Pruncului Isus (care ne-a însoțit și de această dată) și tuturor organizatorilor pentru o așa zi minunată, plină de haruri, care ne-a îmbogățit și ne-a unit mai mult în Isus Cristos.

Așadar, să ne amintim cuvintele apostolului Paul: "Învățându-i pe frați (Sfânta Scriptură)...vei fi un slujitor bun al lui Cristos Isus, hrănindu-te cu cuvintele credinței și ale învățăturii frumoase..." (Tim 4,6).

Teodora (Iași)

* * *

Album foto: 7 octombrie 2012: Cacica: Mereu împreună cu Fecioara Maria

Evenimente
afișări