Istoric Fondatori

Huși: Terezinele la zi aniversară

Anul acesta comunitatea din Huși împlinește 10 ani de la înființare. De aceea, am căutat să marcăm într-un mod deosebit acest eveniment.

Mai întâi, în ziua de 1 octombrie 2013, când se comemorează sfânta Tereza, patroana noastră, am participat la o oră de rugăciune și la sfânta Liturghie care au fost speciale pentru acest eveniment. Ne-am rugat pentru comunitatea noastră, pentru tot institutul, pentru superiori, fondatori și persoane decedate din institut. Părintele Andrei Ciobănică a predicat despre sfânta Tereza și despre institutul nostru. Cântecele închinate sfintei Tereza au făcut slujba mai frumoasă.

Fiind în zi de lucru, o parte dintre terezine erau la serviciu, dar am continuat această sărbătoare în ziua de 13 octombrie 2013, când am avut ziua de reculegere. Ne-am bucurat să îi avem în mijlocul nostru pe preoții Andrei Ciobănică și Sergiu Stoica, precum și surori din congregațiile care își desfășoară activitatea în Huși: Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot, Surorile Săracilor "Don Morinello", Surorile Franciscane Misionare de Assisi - în casa cărora am desfășurat mulți ani întâlnirile noastre lunare - și membre ale Familiei Preasfintei Inimi a lui Isus.

Întâlnirea a început cu imnul institutului și o rugăciune către sfânta Tereza. Apoi surorile Eugenia, Gabriela și Monica au împărtășit despre trăirile lor, modul cum au cunoscut institutul, despre institut, exerciții spirituale etc. Responsabila noastră de Huși, Mariana Cornea a vorbit despre activitățile grupului și a prezentat un frumos jurnal început în anul 2003, preluat de la Eugenia Faraon (cea care a inițiat grupul acum 10 ani) și continuat de ea, în care consemnează activitățile din viața terezinelor lună de lună. Un frumos cuvânt a fost adresat de Eugenia Faraon.

Părintele paroh, Andrei Ciobănică, a avut un cuvânt de mulțumire la adresa noastră, fiind bucuros că în Parohia "Sfântul Anton" există acest grup de 20 membre destul de activ, care se implică în activitățile parohiei, la adorații, la rozariu sau la sfânta Liturghie.

Noi, terezinele din Huși, suntem mândre că facem parte din acest Institut, suntem conștiente de responsabilitățile pe care ni le-am asumat și cerem ajutorul sfintei Fecioare Maria și sfintei Tereza a Pruncului Isus să ne însoțească pe frumosul drum pe care ne-am angajat să-l parcurgem cu demnitate și în rugăciune.

Sărbătoarea s-a încheiat în jurul unei mese pline cu dulciuri pregătite de terezine!

Monica Patraș (Huși)

* * *

Album foto: 13 octombrie 2013: Huși: Terezinele la zi aniversară

Evenimente
afișări