Istoric Fondatori

Iași: Lansarea cărții Papa Francisc - o întreită premieră

În Aula Sinodală de la subsolul catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, vineri, 13 decembrie 2013, a avut loc lansare cărții Papa Francisc - o întreită premieră, scrisă de dr. Ecaterina Hanganu.

Au avut intervenții pr. Cornel Cadar (coordonatorul Editurii "Presa Bună" sub a cărei siglă a fost publicată această carte), pr. Marius Taloș, SJ, pr. Mihai Budău, autoarea - dr. Ecaterina Hanganu și pr. Anton Despinescu. Spre final, a intervenit și PS Petru Gherghel, episcopul de Iași.

Moderatorul acestui eveniment a fost pr. Iosif Dorcu, parohul catedralei și decan de Iași.

"Cartea de față este o adevărată surpriză, deoarece este, cel puțin până acum, prima scrisă în limba română de către un autor român, dr. Ecaterina Hanganu, iar în paginile cărții descoperim cu multă ușurință adevărata personalitate a papei Francisc", scrie părintele Mihai Budău în "Cuvânt înainte". Iar părintele Marius Taloș, SJ, subliniază pe coperta cărții: "Un papă al unei întreite premiere: primul papă din emisfera sudică, primul papă iezuit, primul care și-a luat, ca papă, numele de Francisc.

Cele 250 de pagini ale cărții includ capitolele: "Cuvânt înainte", semnat de pr. Mihai Budău, "Cine este papa Francisc?", "Papa Francisc, SJ", "Jorge Mario Bergoglio în anii dictaturii", "Documentul de la Aparecida", "Lunea Îngerului și continuitatea slujirii petrine", "Punți, nu ziduri!", "Liniile generale ale învățăturii", "Încep reformele", "Papa Francisc, o legendă vie", "Cuvinte de înțelepciune ale papei Francisc", "Despre papa Francisc și pentru papa Francisc"; urmează două anexe: "Evenimente importante din viața și activitatea papei Francisc" și "Pro-life", iar, la final, a fost realizat și un index alfabetic.

Cartea poate fi cumpărată din Librăria "Presa Bună" la prețul de 12 lei.

Ovidiu Bișog

* * *

Papa Francisc - o întreită premieră
Ecaterina Hanganu, Ed. "Presa Bună", 2013, ISBN 978-606-8116-33-4, 14x20 cm, 250 p., 12 lei

* * *

Album foto: 13 decembrie 2013: Iași: Lansarea cărții Papa Francisc - o întreită premieră

Evenimente
afișări